Η Παιδοδοντίατρος

Η κυρία Έφη είναι μια διαφορετική οδοντίατρος! Με το αστείρευτο κέφι της κάνει τα παιδιά να μην φοβούνται την οδοντιατρική επίσκεψη, να συμμετέχουν στη θεραπεία και να επιστρέφουν στο ιατρείο με χαρά.

Όντας ακόμη φοιτήτρια στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας διαπίστωσε την ιδιαίτερη σχέση που αποκτούσε με τους μικρούς ασθενείς της. Έτσι άρχισε να εργάζεται σαν βοηθός σε παιδοδοντίατρο, να μελετά και να δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε θέματα σχετικά με την οδοντιατρική των παιδιών.

Σαν συνέπεια του ενθουσιασμού και της προσπάθειας αυτής το 1990 έγινε δεκτή με υποτροφία από το Eastman Dental Center, University of Rochester της πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια της παραμονής της εκεί απέκτησε τα πτυχία της ειδικότητας της Παιδοδοντιατρικής και το Master of Science. Η εργασία της για το Master of Science μάλιστα, προτάθηκε για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία επιστημονικής έρευνας στον κόσμο.

Στόχος της όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο γεμάτο χρώμα που να μην θυμίζει το ψυχρό οδοντιατρείο που εκείνη πήγαινε όταν ήταν μικρή!

Σήμερα ενημερώνεται για τις εξελίξεις της επιστήμης της συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια,παρουσιάζει ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια και δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2013 ώς το 2015 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και webmaster του ιστοτόπου της: www.hspd.gr

Επιπλέον σε εθελοντική βάση είναι άμισθη επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Παιδοδοντιατρικής του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές την αποκαλούν "η αγαπημένη μας δασκάλα"!

Με τον άντρα της Θόδωρο είναι οι περήφανοι γονείς της δεκαεπτάχρονης Μυρτώς και του δεκαπεντάχρονου Σπύρου. Τον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν όλοι μαζί ποδήλατο, παίζουν μπάσκετ, διαβάζουν, παίζουν επιτραπέζια, φροντίζουν τους δύο γάτους τους αλλά και τα λουλούδια του κήπου τους, μαγειρεύουν και ταξιδεύουν.dreffie
 
 
Εφη Π. Συρράκου M.Sc. Λεωφ.Πεντέλης 40 & Φιλίππου Λϊτσα 2-4 Χαλάνδρι 152 34 Τηλ: 210 6858087 info@pediatricdentist.gr