Έφη Π. Συρράκου DDS, MSc

Παιδοδοντιάτρος

Η κυρία Έφη είναι μια διαφορετική οδοντίατρος! Με το αστείρευτο κέφι της κάνει τα παιδιά να μην φοβούνται την οδοντιατρική επίσκεψη, να συμμετέχουν στη θεραπεία και να επιστρέφουν στο ιατρείο με χαρά.

Όντας ακόμη φοιτήτρια στην οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας διαπίστωσε την ιδιαίτερη σχέση που αποκτούσε με τους μικρούς ασθενείς της. Έτσι άρχισε να εργάζεται σαν βοηθός σε παιδοδοντίατρο, να μελετά και να δημοσιεύει επιστημονικές
εργασίες σε θέματα σχετικά με την οδοντιατρική των παιδιών.

Σαν συνέπεια του ενθουσιασμού και της προσπάθειας αυτής το 1990 έγινε δεκτή με υποτροφία από το Eastman Dental Center, University of Rochester της πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Μέσα στα τέσσερα χρόνια της παραμονής της εκεί απέκτησε τα πτυχία της ειδικότητας της Παιδοδοντιατρικής και το Master of Science. Η εργασία της για το Master of Science μάλιστα, προτάθηκε για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία επιστημονικής έρευνας στον κόσμο το IADR Hatton Award.

Στόχος της όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να δημιουργήσει ένα χώρο γεμάτο χρώμα που να μην θυμίζει το ψυχρό οδοντιατρείο που εκείνη πήγαινε όταν ήταν μικρή!

Σήμερα ενημερώνεται για τις εξελίξεις της επιστήμης της συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, παρουσιάζει ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια και δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία έχοντας υπηρετήσει τη θέση της γενικής γραμματέως και είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδοδοντιατρικής (AAPD), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοδοντιατρικής (EAPD) και της Διεθνούς Εταιρείας Παιδοδοντιατρικής  (IAPD).

Επιπλέον, σε εθελοντική βάση συμμετέχει στην εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, στο αντικείμενο της Παιδοδοντιατρικής, από την θέση του άμισθου επιστημονικού συνεργάτη όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές την αποκαλούν “η αγαπημένη μας δασκάλα”!

Με τον άντρα της Θόδωρο είναι οι περήφανοι γονείς της Μυρτώς και του Σπύρου. Τον ελεύθερο χρόνο της κάνει Pilates, ακούει όπερα, διαβάζει ποίηση και λογοτεχνία, φροντίζει τους δύο γάτους της οικογένειας  και τα λουλούδια του κήπου τους, μαγειρεύει και ταξιδεύει.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ. : 210 6858087

Email: info@pediatricdentist.gr

Ώρες Ιατρείου

Δευτέρα – Παρασκευή :

12:00-20:00

Μέλος σε: 

Designed & Developed by Que Healthcare Marketing – All rights reserved