ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Με γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη, εξατομικευμένη θεραπεία, επενδύουμε διαρκώς σε νέες μεθόδους, υλικά και εξοπλισμό. Η τεχνολογία στην οδοντιατρική εξελίσσεται διαρκώς και η δική μας παιδοδοντίατρος, κυρία Έφη Συρράκου, DDS, MSc, το γνωρίζει καλά.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε λύσεις και στα πιο πολύπλοκα οδοντιατρικά προβλήματα με σύγχρονο επιστημονικό τρόπο άμεσα, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο αναισθητοποίησης (μουδιάσματος) των δοντιών.

Η έγχυση του αναισθητικού διαλύματος γίνεται κατευθείαν μέσα στο οστό γύρω από το δόντι που θεραπεύουμε με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ρυθμό.

Με αυτό τον τρόπο δεν αναισθητοποιούνται μαλακά μόρια, όπως τα χείλη και η γλώσσα, και αποφεύγεται το δυσάρεστο αίσθημα μουδιάσματος μετά το τέλος της θεραπείας που οδηγεί πολλά παιδιά σε τραυματισμό του χείλους ή της γλώσσας από ακούσιο δάγκωμα.

Επιπλέον η συσκευή δεν θυμίζει καθόλου την συμβατική «ένεση» που τα περισσότερα παιδιά φοβούνται, με αποτέλεσμα να είναι χαλαρά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

LASER ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ

Για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις όπως εκτομή χαλινού γλώσσας, εκτομή χαλινού χειλέων , αποκάλυψη κυνοδόντων, αφαίρεση μικρών κυστών ή επουλίδων, ουλοπλαστική, θεραπεία αφθών ή έρπητα χρησιμοποιούμε Laser.

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης Laser στην παιδοδοντιατρική είναι ότι η θεραπεία καθίσταται ανώδυνη και συνήθως απαιτείται μόνο χρήση μικρής ποσότητας αναισθητικού ζελέ.

Επιπλέον, η αιμορραγία στην περιοχή της επέμβασης είναι ελάχιστη, ενώ η επούλωση επιταχύνεται σημαντικά. Τέλος, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες μικροβιακής επιμόλυνσης, αφού δεν χρησιμοποιούνται κλασικές επεμβατικές μέθοδοι.

ΑΟΡΑΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ 

Η θεραπεία με ορθοδοντικούς νάρθηκες είναι ένας πρακτικά αόρατος τρόπος για να ισιώσουν τα δόντια παιδιών εφήβων αλλά και ενηλίκων.

Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης σε υπολογιστή, σας παρουσιάζουμε το πλήρες πλάνο θεραπείας από την αρχική θέση των δοντιών έως την τελική επιθυμητή θέση.

Στη συνέχεια, κατασκευάζονται μια σειρά από διάφανους νάρθηκες ειδικά για τα δόντια του συγκεκριμένου ατόμου, ώστε να μετακινούνται σταδιακά και με ασφάλεια.

Ο ασθενής φοράει τον κάθε νάρθηκα για περίπου δύο εβδομάδες και στη συνέχεια τον αντικαθιστά με τον επόμενο στη σειρά, έτσι ώστε τα δόντια να μετακινούνται προοδευτικά προς την αναμενόμενη τελική θέση.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες επιτρέπουν στον οδοντίατρο να δει παθήσεις ή καταστάσεις στο στόμα του παιδιού σας που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι, όπως τις βλάβες τερηδόνας ανάμεσα στα δόντια, τη θέση των δοντιών που δεν έχουν ανατείλει, κύστες κ.ά.

Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιούμε τον πιο σύγχρονο τρόπο λήψης ακτινογραφιών με μηχάνημα χαμηλής ακτινοβολίας και ψηφιακή εμφάνιση και αποθήκευση.

Έτσι, η διαδικασία γίνεται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για το παιδί.

BPA FREE ΥΛΙΚΑ

Η δισφαινόλη Α (BPA) είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών αλλά και οδοντιατρικών υλικών και έχει θεωρηθεί βλαβερή για την υγεία του ανθρώπου και ειδικά των παιδιών.

Στο ιατρείο μας επιλέγουμε υλικά που χρησιμοποιούνται για εμφράξεις (σφραγίσματα) και καλύψεις (sealants), τα οποία δεν περιέχουν BPA.

Έτσι, εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα πιο φυσικά και φιλικά προς το παιδί υλικά.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

Βασική μας δέσμευση και προτεραιότητα είναι η καθαριότητα του χώρου και του προσωπικού μας και η ασφάλεια των ασθενών μας. Οι μέθοδοι αποστείρωσης και απολύμανσης είναι σύμφωνες με τους σύγχρονους διεθνείς κανόνες.

Οι γιατροί και το προσωπικό φορούν είδη ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια κ.λ.π.) σε κάθε ασθενή. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται μετά από κάθε ασθενή καθαρίζονται σε λουτρό υπερήχων, μπαίνουν σε ειδικό σακουλάκι μιας χρήσεως και αποστειρώνονται σε αυτόκαυστο.

Είδη μιας χρήσεως (όπως σιελαντλίες, ποτηράκια, χειρολαβές στίλβωσης και άλλα) χρησιμοποιούνται όπου είναι δυνατόν και απορρίπτονται μετά την έκθεσή τους στο περιβάλλον θεραπείας. Μετά από κάθε ασθενή τόσο ή οδοντιατρική καρέκλα όσο και οι πάγκοι εργασίας απολυμαίνονται με ειδικά απολυμαντικά υγρά.

Στόχος μας είναι η παροχή οδοντιατρικών θεραπειών εξαιρετικής ποιότητας.

Γι’ αυτό επενδύουμε διαρκώς σε νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και σύγχρονα υλικά και εργαλεία.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ. : 210 6858087

Email: info@pediatricdentist.gr

Ώρες Ιατρείου

Δευτέρα – Παρασκευή :

12:00-20:00

Μέλος σε: 

Designed & Developed by Que Healthcare Marketing – All rights reserved